Friday, October 10, 2008

Marea neutralizare !!!

"Fotbalistul echipei Getafe, Cosmin Contra, a declarat, la postul francez RMC, ca nationala Romaniei va trebui sa-i neutralieze pe jucatorii Karim Benzema, Thierry Henry, Franck Ribery si Florent Malouda la meciul de sambata, cu Franta, din preliminariile Cupei Mondiale din 2010(sursa)"
Sa ne uitam la un posibil prim 11 al Frantei:
Mandanda - Sagna, Boumsong, Abidal, Evra - Vieira, Toulalan - Ribéry, Gourcuff, Malouda - Henry(sursa L'Equipe). Rezulta ca... poate pe Mandanda nu e nevoie sa-l neutralizam de tot.... Sunt rautacios. Gourcuff pare pe val, Ribery a revenit dupa o accidentare, Malouda pare intr-o revenire de forma( a jucat 172 de minute in ultimele 2 meciuri de campionat la Chelsea), Henry n-o duce cel mai bine la Barcelona(ca si forma sportiva), dar la el chiar nu conteaza asta. La mijloc francezii par a avea un usor avantaj - Vieira nu e peste Chivu, iar Muresan, cu putin efort, se poate ridica la nivelul lui Toulalan. In centrul apararii apar Abidal(consacrat ca si fundas lateral stinga) si Boumsong(care e fundas central de meserie dar nu e titular la OL). La fundasii lor laterali trebuie sa fim atenti.
Noi se pare ca vom incepe cu: Lobonţ - Ogăraru, Goian, Tamaş, Raţ - Chivu, Mureşan, Cociş - Fl. Petre, Mutu - Marica. In speranta ca Goian si Tamaş s-au obişuit deja unul cu celalalt(l-aş fi vrut pe Ghionea linga Goian) - in centru stam bine. Raţ revine dupa o accidentare, dar sper ca Ogăraru şi-a intrat in ritm de cand a ajuns la Steaua - o sa fie destul de complicat pe benzi pentru noi, Petre e destul de "defazat", iar Mutu... SPER ca va realiza gravitatea situatiei si va face si faza de aparare. In atac nu-mi pun sperante, Marica a ajuns din nou in dizgratia antrenorului de la echipa de club, pe Mutu l-ati vazut in meciul Fiorentinei cu Steaua, la Petre nici nu vreau sa ma gandesc, Cocis a marcat cu Faroer - incepe tot cu F, dar totusi :)
In concluzie, speram la un egal - cel mai probabil un egal alb. Dar una e ce speri, si alta e ce-ti doresti. HAI ROMANIA!

2 comments:

Anonymous said...

despre o carte, despre o piesa de teatru, despre o poezie nu scrie nimeni. numai fotbal, fotbal si iar fotbal.

Unknown said...

Egal a fost, si asta din cauza mentalitatii de roman, la 2-0 ni s-a parut ca l-am prins pe Dumnezeu de un picior. Oare ai nostri n-au vazut amicalul Frantei cu Suedia(3-2 pentru francezi dupa ce Suedia a condus cu 2-0!!) ? Cea mai buna aparare ar fi fost intr-adevar atacul, pe centrul apararii Frantei era bulevard, erau bulversati de cele 2 goluri primite relativ repede, Mandanda era cu psihicul la pamant, cit era sa mai fortam un pic, le mai dadeam "o bobita" si chiar "aveam sacii in caruta". Asa, nici nu am atacat, nici nu ne-am aparat. Oricum, cu ocazia asta am aflat cit de mult il iubeste Piti pe Cocis. Omul n-a jucat nimic, pasa doar la adversar, si totusi... nu l-a schimbat... Pai poate ar trebui domnul Piturca sa se uite mai atent prin baza aia de date cu jucatori, poate mai sunt 1-2 jucatori cu acelasi profil ca al marelui Cocis, si poate sunt un pic mai in forma ....